Вијести

РиТЕ Гацко се од самог почетка ефикасно носи са епидемијом и прва покреће иницијативу за имунизацију радника

            Од проглашења ванредне ситуације у Републици Српској узроковане Коронавирусом (Covid 19) у РиTE Гацко се несметано одвија производни процес, без непланских технолошких и техничких застоја као ни застоја због лоше епидемиолошке ситуације.

Одмах од избијања ванредне ситуације због глобалног проблема појаве епидемије Коронавируса(март 2020), у РиТЕ Гацко је постојао штаб за праћење епидемиолошке ситуације, који је заједно са  Управом Предузећа,  поштујући препоруке Републичког штаба за ванредне ситуације, донио низ одлука и  мјера које су резултирале тиме да се производни процес у РиТЕ Гацко није довео у питање, чак напротив, може се констатовати да је процес производње био константан, плански и стабилан.

РиТЕ Гацко је захваљујући успостављеним мјерама кризног штаба против епидемије, показала да је савршено спремна да се носи са епидемијом , те је  успјешно завршила и редован годишњи ремонт у 2020. години, иако је било ризика јер је у ремонтне радове био укључен већи број домаћих и страних извођача. За вријеме извођења ремонтних активности формиран је посебан штаб за праћење епидемиолошке ситуације и предузете додатне мјере које су имале за резултат да за вријеме ремонта у 2020. години међу радницима извођача радова није био нити један случај оболијевања Коронавирусом.

РиТЕ Гацко је предузеће од виталног значаја за Републику Српску, налази се у саставу електроенергетског сектора Републике Српске  и произвођач је око трећине електричне енергије у Републици Српској, те се са разлогом сматра да РиТЕ Гацко као и остала производна предузећа у оквиру електроенергетског сектора морају бити на листи приоритета у сваком смислу када се доносе одређене одлуке од виталног значаја за Републику Српску.

Тренутна епидемиолошка ситуација у општини Гацко је тешка и озбиљна, одређени број радника РиТЕ Гацко се налази у изолацији, али Предузеће у упркос  томе има стабилан производни процес и чини све да ни у будућности не дође у ситуацију да има кадровских проблема приликом одвијања производног процеса због погоршане епидемиолошке ситуације.

       РиТЕ Гацко је прва унутар Електропривреде Републике Српске покренула иницијативу да се радници запослени у предузећу као и цјелокупном електроенргетском сектору требају приоритетно вакцинисати и након састанка колегијума директора 19. априла 2021.,  је спровела упитник о броју радика заинтересованих за имунизацију. Републичком штабу за ванредне ситуације и Матичном предузећу је 29. априла 2021. је послала допис о броју радника Предузећа заинтересованих за имунизацију.

Укупан број радника који су исказали интересовање за вакцинацијом против вируса Корона (Covid 19) је 847.   

  Приказ исказаног интересовања радника за поједине врсте вакцина:

Sputnik V   Sinofarm           Fajzer    Astra Zeneca
       647         124              72              4