Вијести

Svečano proslavljen Dan rudara

SVEČANO PROSLAVLjEN DAN RUDARA

Sedamnaesti decembar u kalendaru obilježen kao dan Svete Varvare, zaštitnice rudara, rudari obilježavaju kao svoj dan.

Tim povodom u ponedjeljak, 17.12.2018. godine rudari gatačkog rudnika, kako je i uobičajeno, obilježili su svoj praznik.

Svečana ceremonija proslave  počela je  dodjelom nagrada i zahvalnica najzaslužnijim rudarima.

Pozdravnu besjedu je održao Generalni direktor gospodin Miodrag Šešlija iskazavši poštovanje onima koji su se najviše zalagali u ostvarenju proizvodnih rezultata i pored toga što rade u teškim uslovima.

„I pored teškoća koje su pratile rad ovog kolektiva izuzetno mi je zadovoljstvo da naglasim da rezultati nisu izostali. Upravo vi poštovani rudari ste kao najvažnija karika u lancu proizvodnje zaslužni za ostvarenje dobrih rezultata“, istakao je Šešlija.

Prisutnima se obratio i rukovodilac RJ Rudnik gospodin Dušan Govedarica, ne krijući zadovoljstvo ostvarenom proizvodnjom istakao je da nagrade koje će biti dodijeljene najboljim rudarima su simbolične i predstavljaju samo mali dio valorizacije njihovog rada i truda, sa nadom da će se i u narednom periodu nastaviti sa dobrim radom i ostvariti još bolji rezultati.

Tehničkom rukovodiocu rudnika gospodinu Aleksandru Ateljeviću je pripala čast da najvrednijim rudarima, njih 20, uruči zahvalnice i novčane nagrade u iznosu od po 300 KM, za koje pažnja i pohvala Uprave Društva znači mnogo više od vrijednosti dodijeljenih finansijskih sredstava, ali i obavezu da u daljem radu postignu još više. Zahvalnice su uručene i najodgovornijim rukovodiocima koji su uložili maksimalne napore kako bi svaka karika u lancu proizvodnje funkcionisala na najbolji način, što je rezultiralo dobrim proizvodnim rezultatima. Zahvalnice su dobili rukovodioci: Vladislav Janković, Miladin Savičić, Željko Doderović i Ranko Stojnović.

Novčane nagrade i zahvalnice dodiljeljene su sljedećim rudarima: Milan Tepavčević, Batrić Vukosavljević, Velisav Zurovac, Dragan Budalić, Milan Doder, Milisav Tepavčević, Aleksa Antelj, Velemir (Danilo) Milošević, Momčilo Perović, Mihailo Lažetić, Saša (Savo) Vulić, Zoran Savić, Milanko Lažetić, Radoslav Kosović, Drago Mastilović, Dragan Lozo, Vlajko Nikolić, Dragan Buha, Savo Došlo i Božidar Krtolica.

Nagrađeni rudari svoje nagrade ne doživljavaju lično nego kao nagradu za timski rad bez kojeg   ništa ne bi mogli postići.

Nakon uručivanja nagrada izvršeno je podizanje rudarske zastave i polaganje cvijeća na spomen-obilježje borcima palim u poslednjem otadžbinskom ratu.

Svečanost se završila malom zakuskom.

Neka rudarima upornost Svete Varvare bude podstrek za još bolji rad, a njene molitve njihov štit i njihova uzdanica.

SRETNO

U 2018. godini zaključno sa mjesecom novembrom ostvarena proizvodnja uglja iznosi 2.293.273 tone. Plan proizvodnje je ostvaren sa 105,41 % u odnosu na rebalans elektroenergetskog bilansa. Za isti period u termoelektrani „Gacko“ proizvedeno je 1.334,6516 600 GWh električne energije što je za 0,75 % više od rebalansa.

Оставите одговор